Anglepoise Настолни лампи

През 1932 г. машинният инженер Джордж Карвардин разработва нова концепция за пружина. Като използва четири такива пружини за поддържане на люлеещо се рамо, той успява да създаде лампа, която е лесна за преместване и все пак запазва позицията си - това става началото на първата лампа Anglepoise.

И до днес Anglepoise са известни със своите настолни лампи, които са послужили за вдъхновение на безброй други лампи. Въпреки че с течение на времето са били усъвършенствани и развивани, характерният им израз и функционалност са били внимателно запазени.

Минималистичната и индустриална визия продължава да бъде модерна и в настоящия интериорен дизайн. Настолната лампа Original 1227 - първата от лампите Anglepoise - е получила модерна премяна с лъскав черен лак. Това гарантира елегантно и ексклузивно изражение, допълнено с черен текстилен кабел. Тя допълва скандинавския стил, както по отношение на великолепния си дизайн, така и благодарение на гъвкавата си и функционална светлина.

Настолната лампа Тип 75 от 1968 г. е по-нова версия, разработена в сътрудничество с британския моден дизайнер Пол Смит. Той е най-известен със своите мъжки дрехи, благодарение на изтъкнатите си дизайни и любовта си към цветовете - дизайнерското ДНК, което тече във вените му, е ясно отразено в интерпретацията на настолната лампа Type 75, която се откроява от тълпата с привличащите вниманието цветове.
Покажи 33 от 33 продукти
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!