Наградени дизайни

НАГРАДИ ЗА ДИЗАЙН

Награда за дизайн на IF, Compasso d'Oro, Red Dot Award и Bobedres Design Awards. Има много награди, които можете да спечелите, ако създадете добър дизайн - тук можете да прочетете историите за престижните награди и да видите лампите, които са спечелили.

Наградени лампи в Lampemesteren

Всяка година в цял свят се раздават награди за дизайн и най-добрите от най-добрите иновативни продукти се отличават с награди и трофеи. Многобройните признати награди за дизайн отбелязват онези, които по един или друг начин определят посоката, в която ще се движи професията на дизайнера - а наградите са престижен печат за качество на дизайна, което означава, че дизайнерите могат да се нарекат наградени.
 
Като една от най-големите компании за осветителни тела, ние разполагаме с широка гама от осветителни тела, които са получили награди през годините - а в статиите по-долу можете да разгледате многото наградени модели, които вдъхновяват и съблазняват, и можете да прочетете за различните награди и тяхното значение!

IF DESIGN AWARD

Наградата iF Design Award е историческа, престижна и стара награда за дизайн - всъщност тя предшества Red Dot Award с две години, когато е връчена за първи път през 1953 г., което я прави най-старата независима институция за дизайн в света. Конкуренцията е ожесточена и през 2022 г. 11 000 дизайна от 57 различни държави трябваше да се борят упорито за победа.

Институцията е създадена, за да подкрепя и вдъхновява промишления дизайн в Германия през 50-те години на ХХ век, която все още се бори с последиците от войната. В Хановер, избран от британските окупационни сили за западногермански търговски център, предприемачът Филип Розентал обединява сили с BDI (Bundesverband der Deutschen Industrie) и Hannover Messegesellschaft, за да създаде iF e.V - което означава Die Gute Industrieform - и по-късно Industrie Forum.

iF помогна за превръщането на значението на немския дизайн в това, което познаваме днес: издръжлив, обмислен и прецизен. Днес дизайнери от цял свят могат да се състезават - а сред производителите на лампи Light-Point, Santa & Cole и Luisa Prandina са победители!

Вижте всички победители в iF Design Award и прочетете историята тук!

COMPASSO D'ORO

Когато се замислите за емблематични страни в областта на дизайна, без съмнение се сещате за Италия. Още от зората на времето страната на ботушите е пионер в естетиката и дизайна - и независимо дали сте ентусиаст в областта на автомобилите, модата, архитектурата или осветлението, Италия има дълбоки и дългогодишни традиции в проектирането на някои от най-изящните продукти в съответните категории.

От 1954 г. насам най-добрите дизайнери могат да вдигнат златния компас (Compasso d'Oro) за проектиране на емблематични, безсмъртни продукти. Alfa Romeo Brera, Fiat 500, пишещата машина Olivetti и оригиналният стол за боб са само някои от тези, които са спечелили наградата - както и лампи от Artemide, Luceplan и Flos и др.

Вижте всички носители на наградата Compasso d'Oro и прочетете историята тук!

RED DOT AWARD

Наградата Red Dot без съмнение е една от най-желаните в света на дизайна. От 1955 г. насам най-добрите награди за онова време се избират ежегодно от строго жури - и днес наградата е също толкова привлекателна, колкото и преди повече от 50 години.

Днес и наградата Red Dot: и Red Dot Award: но все още е Red Dot Award: е наистина желана. Тук иновативността, функционалността и дълготрайността на даден продуктов дизайн се оценяват от 50 експерти, които съставляват журито на Red Dot. Дизайнери от цял свят се състезават за престижния знак за качество, който представлява марката Red Dot.

Наградата се присъжда основно на всичко, което е проектирано по иновативен и обмислен начин. Фарове, безжични прахосмукачки, колички и отоплителни уреди въздух-въздух - но, разбира се, лампите са това, което ни интересува особено много тук, в Lampemesteren. От марките, които продаваме, Nordlux, IP44, Light-Point и Blomus са печелили награди!

Вижте всички носители на наградата Red Dot тук

BO BEDRES DESIGN AWARDS

Наградите за дизайн се връчват от списанията Bo Bedre, Costume Living и Bolig Magasinet и се присъждат на най-добрите датски дизайнери и таланти в областта на дизайна. Всяка година се провежда голямо награждаване, на което различните дизайнери присъстват, за да получат наградите си. Наградите за дизайн отличават продукти в категориите "Дизайн на годината", "Завръщане на годината", "Зелена идея на годината", "Мебели на годината", "Дизайнер на годината", "Креативност на годината", "Иновативност на годината", "Огнена марка на годината", "Талант на годината" и, разбира се, "Лампи на годината", с които ние в Lampemesteren сме особено ангажирани!

Сред предишните победители са Yuh от Louis Poulsen, Mutatio от Le Klint и Tip от Muuto - и, разбира се, много други.

Вижте всички победители в конкурса Bo Bedre Design Awards тук