Нови продукти на Louis PoulsenНОВИ ПРОДУКТИ НА LOUIS POULSEN
2023
2023 г. беше много специална година с тъмни и светли периоди. В Европа продължава да бушува война, поставят се рекорди по топлина и студ, а големи райони от земното кълбо са опустошени от горски пожари - но също така отпразнувахме нови членове в НАТО, разширения на Шенгенската зона и чисто нови лампи на Louis Poulsen
Кеглен 175 Стена

Кеглен 175 Стена

През 2017 г. Bjarke Ingels Group, известна като BIG, проектира оригиналния конус, а през 2023 г. разширява серията конуси, включвайки изящна стенна лампа. Стенната лампа се предлага в същите нюанси като оригиналните лампи - и може да бъде закупена с фиксирана температура на светлината от вградения LED източник на светлина с температура 3000 келвина или с технология за намаляване на яркостта до топлина. Конусовидната стенна лампа има същия конусовиден абажур като варианта на настолната лампа с опализиран абажур, който гарантира, че няма да бъдете заслепени от светлината от лампата.
AJ Garden

AJ Garden

Точно когато започнахме да излагаме мебелите за вътрешен двор през пролетта на 2023 г., Louis Poulsen изненада всички любители на лампите с нови попълнения към портфолиото от лампи на легендата на дизайна Арне Якобсен. Класическата лампа AJ вече се предлага във версия, предназначена за външни пространства. Формата и силуетът са точно такива, каквито ги познавате - но сега можете да добавите красивата скулптура, проектирана от Арне Якобсен, към вашето външно пространство.

AJ Garden се предлага в различни размери и типове

Вижте ги всички тук!
AJ - Нови цветове

AJ - Нови цветове

В допълнение към обновяването на градинската лампа от изисканата серия AJ, Louis Poulsen впечатлява и с набор от нови абажури за добре познатите модели. Electric Orange (Електрическо оранжево), Soft Lemon (Мек лимон), Warm Sand (Топъл пясък), Dusty Blue (Прашно синьо) и Warm Gray (Топло сиво) - така се наричат те и наистина трябва да бъдат изпитани.

Цветовете са добавени към стенна лампа AJ, подова лампа AJ, настолна лампа AJ и мини настолна лампа AJ.

Вижте всички лампи AJ тук!
AJ Oxford

AJ Oxford

В допълнение към всички актуализации има и ново преиздаване на стара лампа от Арне Якобсен. През 1962 г. той проектира лампата "Оксфорд" за колежа "Света Катерина" в английския университетски град - и ако го посетите днес, все още ще видите красивите лампи, използвани както в класните стаи, така и в студентските общежития.

Преиздаването от Louis Poulsen не променя оригиналния дизайн и сега можете да станете щастлив собственик на една пренебрегвана досега лампа на Arne Jacobsen. Моделът се предлага в два размера и с абажури в черен и опалов цвят.

Вижте всички лампи тук
Patera Ø30

Patera Ø30

Висулките Patera са истинска класика в гамата на Louis Poulsen от великия финландски дизайнер Øivind Slaato. Красивите висулки използват геометричен дизайн с ромбовидни клетки, които отразяват светлината надолу - а впечатляващата конструкция е от типа, който се превръща във фокусна точка на интериора.

Мнозина обаче са пропускали възможността да притежават Patera в по-малък форм-фактор - и техните молитви бяха чути от Louis Poulsen, който през 2023 г. пусна специална версия с диаметър само 30 см.

Вижте Patera Pendant Ø30 тук!
VL 56

VL 56

Вилхелм Лаурицен първоначално проектира VL 56 за Folkets Hus във Вестербро, Копенхаген. Лампата е част от цялостното произведение на изкуството, в което се превръща сградата за Лауритцен, където той проектира всичко - от мебели до дръжки на врати - и ако посетите сградата днес, сега известна като музикалното заведение Vega, все още можете да видите красивите висулки, които са част от сградата още от откриването ѝ през 1956 г.

Благодарение на Louis Poulsen вече можете да притежавате собствена висяща лампа Vilhelm Lauritzen, която е идентична с оригинала с изключение на малки корекции. Моделът се предлага в цвят хром и месинг.

Вижте двата абажура тук!
Panthella 250 Portable

Panthella 250 Portable

През 2023 г. се обновява и обичаният преносим компютър Panthella Portable. Красивият дизайн, създаден от Вернер Пантон през 1971 г., е една от най-важните дизайнерски икони за датския дизайн и сега се пуска в нов размер за портативния вариант.

Диаметърът на абажура е 250 милиметра, което прави новата Panthella Portable малко по-голяма от познатата. Лампата е очевидна работна светлина, но също така и прекрасна лампа на перваза на прозореца или на рафта с книги.

Вижте лампата тук!
2022
2022 г. със сигурност е била наситена със събития за Дания! Нейно Величество кралица Маргрете II отпразнува 50-годишнината от своето управление, а по-късно през годината стана най-дълго управлявалият монарх. През лятото Йонас Вингегаард впечатляващо спечели Тур дьо Франс след феноменално представяне, което събуди национална гордост, а датските фестивали отново посрещнаха щастливи посетители след две години на блокиране на Корона. През есента мъжкият национален отбор по футбол на Дания участва в най-голямото и противоречиво спортно събитие на годината - Световното първенство по футбол в пустинната държава Катар - макар и без особен успех. Но и в прочутата датска дизайнерска къща Louis Poulsen имаха редица наситени със събития месеци с няколко вълнуващи премиери, като например серията VL Studio, новите настолни минилампи NJP, най-новите лампи PH и новите лампи Keglen и много, много други!
VL Studio отново видя бял свят!

VL Studio отново видя бял свят!

През 2022 г. фамилията VL Studio е обновена за първи път в Louis Poulsen, откакто е въведена през 40-те години на миналия век от архитекта Вилхелм Лаурицен. Първоначално лампите са проектирани за създаването на старото DR Radiohus в Копенхаген, което е една от "gesamtkunstwerk"/функциониращите сгради на Лауритцен, където той проектира всички интериори и детайли на сградата, включително редица уникални лампи, сред които и VL Studio. По-късно лампите са спрени от производство, но въз основа на оригиналния дизайн на главата на лампата и материалите, VL Studio Table/Floor и VL Studio Wall са пуснати отново на пазара през 2022 г. Лампите VL Studio много приличат на висящите лампи Radiohus, тъй като и двете създават разсеяна светлина през абажура от опалово стъкло, която успява да създаде приятно и уютно осветление и атмосфера във вашия интериорен дизайн. Осветителните тела VL Studio се предлагат или в красива матовочерна рамка, която придава на осветителните тела модерен, графичен и изключителен вид, или в красива месингова рамка, която придава топлина и уют на вашия интериорен дизайн.

Вижте цялата гама VL Studio тук
Семейството PH се увеличи с още членове

Семейството PH се увеличи с още членове

През 1926 г. е поставено началото на революционната система с три абажура на Пул Хенингсен и оттогава тази система е отправна точка за уникална серия лампи с името PH. Тези лампи продължават да бъдат сред най-търсените и ексклузивни в интериорния дизайн от различни поколения и нации, така че е съвсем естествено Louis Poulsen да продължава да пуска нови, вълнуващи версии на този специфичен дизайн.

През 2022 г. серията PH отново беше разширена под формата на нов пендел PH 3/3 или в красива, графична композиция от черен метал и опалово стъкло, в изцяло черен метал или в три нюанса на изящното опалово стъкло. Освен това беше лансирана и нова висулка PH 5/5 в същата модерна и ексклузивна комбинация от матов черен метал и опалово стъкло или само в матов черен метал. Всички нови висулки PH 5/5 и PH 3/3 успяват да добавят малко повече острота и характер към интериорния ви дизайн благодарение на матово черния метал и великолепното трислойно опалово стъкло, което осигурява топло излъчване и меко осветление без отблясъци.
Настолната лампа NJP се сдоби с по-малка сестра; NJP Mini Table Lamp

Настолната лампа NJP се сдоби с по-малка сестра; NJP Mini Table Lamp

Louis Poulsen и известното японско дизайнерско студио Nendo започнаха да си сътрудничат за първи път през 2015 г. със създаването на настолните лампи NJP, а през 2022 г. това сътрудничество отново даде резултат. Мини настолните лампи NJP бяха представени като умалена версия на настолната лампа NJP, която представлява модерна интерпретация на класическа, гъвкава архитектурна лампа. Новите лампи NJP Mini са снабдени и с характерния отвор на гърба на абажура, който позволява безкрайно регулиране на органичната глава на лампата, а тъй като рамото може да се върти и на 342° около собствения си крак, е изключително лесно да се насочи осветлението в правилните посоки.

Благодарение на малките размери на лампата можете да я поставите навсякъде както в частни, така и в обществени пространства, където тя служи както като функционален източник на осветление, така и като декоративен елемент. В допълнение към класическите цветове - черно, бяло и светло алуминиево сиво, най-новите попълнения в семейството NJP се предлагат и в нова топла палитра от розово кафяво, меко розово, петролено синьо и сиво, така че вече има седем зашеметяващи цвята, от които да избирате, като всеки от тях добавя вечен щрих към модерния дизайн!

Вижте различните настолни лампи NJP Mini тук и останалите модели от серията NJP тук
Конусът получи повече модели

Конусът получи повече модели

През 2017 г. архитектите, стоящи зад BIG Ideas, си сътрудничат с Louis Poulsen за първите лампи Keglen, а през 2022 г. това сътрудничество води до вълнуващо по-нататъшно развитие на фамилията Keglen под формата на настолни и подови лампи, чиято простота и елегантност могат да се пренесат във всички видове интериорен дизайн. Общото за всички лампи Keglen е характерният коничен абажур с вграден извит сенник, който осигурява едновременно красиво и незаслепяващо осветление и придава графична и семпла естетика на лампата. Конусовидният абажур е снабден и с дискретен отвор в горната част, осигуряващ мека и атмосферна светлина, която успява да създаде комфортна и уютна атмосфера. Конусът се предлага както в черен, така и в бял цвят с матова, мокро лакирана повърхност, която се грижи за отразяването на светлината, както и за предаването ѝ през деня, независимо дали лампата е запалена, или не.
Още много новини от Louis Poulsen през 2022 г.!

Още много новини от Louis Poulsen през 2022 г.!

В допълнение към новите продукти, споменати по-горе, Louis Poulsen ни поглези и с редица настолни лампи AJ в нови, красиви цветове и материали. Ако искате да получите повече информация за новите цветове в серията, можете да прочетете повече тук или да намерите любимата си лампа AJ тук. Серията PH5 също беше разширена в различни уникални нюанси, включително пастелни и монохромни Вижте ги тук. Освен това към семейството бяха добавени нови лампи Panthella, сред които Масивни лампи Panthella Mini и Масивни лампи Panthella Portable в редица красиви цветове.
2021
С наближаването на края на 2021 г. има много важни новини, които да разгледаме. Джо Байдън става 46-ият президент на Съединените щати, датският филм "Друк" печели "Оскар", а Ангела Меркел предава щафетата на Олаф Шолц след 16 години като канцлер на Германия - но имаше и много новини от Луис Поулсен:
Пантела на Вернер Пантон празнува рождения си ден с юбилейни размери и цветове.

През 2021 г. се навършват 50 години от създаването на лампата Panthella от легендарния датски дизайнер Вернер Пантон. Когато Пантон нарисува лампата, докато по големия екран в Дания се въртяха филмите "Бандата на Олсен в Ютландия" и "Балада в Кристианшавн", той вероятно не е очаквал, че половин век по-късно тя все още ще бъде толкова популярна.

През 2021 г. лампата е пусната в юбилеен размер с диаметър 320 мм и покритие от метализиран месинг - същото покритие, което познаваме и обичаме от Panthella Mini.

Намерете Panthella 320 тук и разгледайте Panthella Mini в метализиран месинг тук!
Патера висулка в нови размери

През 2021 г. привличащата вниманието висулка Patera на датския дизайнер Øivind Slaatto, която включва природни формули и последователността на Фибоначи, стана достъпна в нова форма. Louis Poulsen пусна на пазара прекрасната органична лампа в овална форма. Новата форма означава, че Patera може да виси и в стаи с по-ниски тавани, без Øivind Slaatto да прави компромис с прекрасния си органичен и емблематичен дизайн.

Семейството на Patera I Oval е нейният вариант!
Болардът на Флиндт под открито небе

2021 г. беше и година на разширяване на външната гама на Louis Poulsen. Награждаваният дизайнер Кристиан Флиндт, който работи с Louis Poulsen от 2006 г., спечели наградата ELFORSK за оригиналния Flindt Bollard през 2014 г., а през 2021 г. лампата стана достъпна в градинска версия.

Прекрасната лампа, която се предлага с покритие от кортен и алуминий, изглежда зашеметяващо на практика във всички външни пространства - и това е независимо дали искате тя да осветява градината зад живия плет на крайградските иглики, в провинцията или пред градската къща. Лампата се предлага с три вида закрепване, което прави Flindt Garden Bollard изключително гъвкава външна лампа.

Намерете интелигентната гама на Flindt Garden Bollard тук!


Луис Поулсен | BIG Ideas - Кеглен

Най-големият нов продукт на 2020 г. несъмнено беше Keglen, създаден от BIG Ideas в сътрудничество с Louis Poulsen. BIG Ideas е основана от архитекта Бярке Ингелс през 2005 г., а заедно с архитекта Якоб Ланге, отговарящ за технологичните специализирани продукти, марката има за цел да създава лампи и цифрови продукти, които безпроблемно се вписват в начина ни на живот.

В това отношение Keglen е пример за успех. Лампата е родена с уникално и органично оформено стъкло, което седи като капка вода, задържана на място от повърхностното напрежение на коничния абажур. Светлината се разпространява елегантно от естествената форма на стъклото - и един конус светлина излиза през малък елегантен отвор в горната част на абажура.

Keglen се превръща в незабавна класика. Тя вече се предлага в различни форми и размери, всички в черно и бяло.

Намерете Keglen на нашия уебсайт тук
Празнуваме 60-годишнината на висулката PH 5 с нови живи цветове

Ако сравним датския светлинен дизайн с рокендрола, Poul Henningsen е Елвис - и това прави PH 5 най-продавания коледен албум на Елвис Пресли. Така че, разбира се, за Louis Poulsen беше логично наистина да отбележи случая, когато PH 5 навърши 60 години през 2020 г.

Марката за осветителни тела представи PH 5 в гама от нови нюанси, както се вижда при пускането на PH 5 Mini през 2017 г. Висулката има същата прекрасна форма, както винаги, и продължава да бъде скулптурно проявление на баланса между изкуство и технология. Лампата е най-продаваният продукт в цялата гама на Louis Poulsen - и емблематичната форма е лесно разпознаваема.

Намерете прекрасния вечен PH 5 тук!
Подновяване на PH Septima

Новата цветова палитра не беше единствената добра новина за феновете на Poul Henningsen през есента на 2020 г. - през сезона беше възобновена и продажбата на PH Septima. Лампата носи името си от уникалния дизайн със седем абажура, които редуват прозрачни и матови листове боросиликатно стъкло, а светлината ѝ е особено комфортна.

Първоначалният дизайн на PH Septima е в основата на PH Artichoke, но Septima остава наистина уникална лампа и се смята за един от най-изтънчените пендели на Poul Henningsen.

Намерете PH Septima на нашия уебсайт тук!
Връщане на мини настолната лампа AJ и висулката AJ Royal

Когато през 1960 г. е открит хотел SAS Royal, той е първият истински небостъргач в Копенхаген, а когато гостите посещават панорамния салон на 21-ия етаж, ги посреща не само невероятна гледка към датската столица, но и емблематичният AJ Pendant. През 2020 г. се навършват 60 години от откриването на хотела и Louis Poulsen отбелязва този повод с подновяване на производството на висулката AJ - сега AJ Royal - и настолната лампа AJ в мини формат. AJ Royal се предлага в различни цветове, а Mini се предлага както в класическите нюанси, така и в трите нови цвята от специалното издание.

Намерете настолната лампа AJ Mini тук, и намерете висулката AJ Royal тук!
OE Quasi

През 2019 г. Louis Poulsen добави в колекцията си OE Quasi Light. Лампата беше показана на Седмицата на дизайна в Милано, където марката Louis Poulsen и датско-исландският художник и дизайнер Олафур Елиасон с гордост представиха уникалната геометрична лампа.

Лампата се състои от два слоя - алуминиева рамка и поликарбонатна вложка. Светлината се насочва към сърцевината от редица светодиодни лампи, а след това се отразява навън в помещението. Формата е отворена за тълкуване и просто гледането на лампата разкрива безкрайни перспективи. Лампата OE Quasi Light е наистина уникална и всеки трябва да има възможността да се запознае с нея.

Нови измерения за Toldbod

Ако някога сте се разхождали късно вечер из някой от многото жилищни квартали в Копенхаген, има вероятност да сте се натъкнали на външната лампа Ellipse на Poul Henningsen, която осветява пътеки и общински площи от 1966 г. насам.

Ellipse е първоначалното вдъхновение за Toldbod в Louis Poulsen. Лампата има ясно изразен рисунък благодарение на елипсовидния абажур, който осигурява равномерно разпределение на светлината.

През 2019 г. лампата е пусната на пазара в четири нови размера: Ø170, Ø250, Ø400 и Ø550. Малките версии бяха пуснати на пазара в известните приглушени цветове, които познаваме и обичаме - а големите излязоха в черно и бяло.

Намерете гамата Toldbod на нашия уебсайт тук!
Месинг, месинг и още месинг

2019 г. беше годината на месинга за Louis Poulsen. Различни модели бяха покрити със сплавта от мед и цинк, а класическите PH 5, PH 5 Mini и Yuh се предлагат в месинг.

Намерете Yuh в месинг тук, и намерете колекцията PH тук!2018
През есента на 2018 г. Louis Poulsen пуска на пазара редица нови продукти и две лампи от лимитирана серия. Някои от емблематичните лампи са получили ново визуално изражение с вълнуващи нови цветове и материали. Предлага се дори една напълно нова лампа.

Пускане на пазара на висулката PH 5 и на висулката PH 5 Mini в меден цвят

Световноизвестният уникален дизайн на лампите на Пул Хенингсен се отбелязва с пускането на пазара наPH 5 и PH 5 Mini в Copper. Поводът е 60-годишнината на дизайна на PH 5. Дори шестдесет години след създаването на тази визионерска лампа, тя остава една от най-популярните. Комбинацията от интелигентна функция и уникална форма превърнаха висулката PH в икона на дизайна през последните шест десетилетия - и това е повод за празнуване.

Опитайте невероятния представител на революционната работа на Poul Henningsen за осветителната индустрия, преобразен според изискванията на този век. Добре познатата и възхитителна система от пет абажура, която елиминира отблясъците, остава, но средният абажур е с ново медно покритие. Останалите абажури са бели. Сияйната мед предлага красиво отражение на заобикалящата я среда и придава елегантност на всяка стая още с влизането си.

Това ново медно покритие осъвременява класическия дизайн на Louis Poulsen и го пренася в бъдещето. Висулката е идеална за използване в съвременни стилове на интериорен дизайн, тъй като представлява ясна препратка към един от най-големите дизайнерски периоди в историята на Дания. Изчистеният изказ, който поставя на фокус функционалността, осигурява на лампата статут на класика - и тогава, и днес - и тази нова версия на висулката е готова да открадне сърцата на хората по целия свят.

С PH5 Poul Henningsen доразвива системата с три абажура от предишния си проект по една проста причина: на бял свят се появиха нови крушки. За разлика от крушките, с които е бил свикнал, тези са матови. Докато системата с три сенника е имала за цел да отразява светлината надолу, тези нови крушки означават, че трябва да се създаде и осветление нагоре. Както и при всички останали лампи, PH 5 премахва заслепяването под каквато и да е форма. Имайки предвид това, Poul Henningsen създава лампата на годината с пет абажура. PH 5 отразява светлината надолу и навън в помещението - перфектната комбинация за осветяване на кухнята или масичката за кафе.

През 2017 г. Луис Поулсен създаде версия на PH 5, която е с дължина 30 см, в сравнение с оригиналния пендел от 50 см. Тези две версии получават ново медно покритие тази есен, за да отбележат 60-годишнината на емблематичния дизайн на Poul Henningsen. Изберете между оригиналната 50-сантиметрова лампа и по-малката 30-сантиметрова висулка в разнообразни цветове. Това възобновяване добавя първия топъл метален абажур към колекцията.


Изисканата висулка Enigma получава нова визия

Модерната изискана висулка Enigma се предлага в нов цвят тази есен. Първоначално лампата е създадена в бял цвят, но сега се представя в черно издание. Цветът допълва минималистичното изражение на лампата.

Формата е вдъхновена от класическата система с множество сенници на Poul Henningsen. Висулката е нова модерна интерпретация на тази система. Плаващите абажури са фино намигване към революционното използване на системата от множество абажури от Poul Henningsen. Enigma насочва "добрата светлина" към бъдещето с уважение към дизайнерската традиция и наследство на Louis Poulsen.

Подобно на емблематичните лампи PH, Enigma създава мека светлина без отблясъци. Насочената надолу светлина създава комфортна атмосфера, независимо къде монтирате висулката. Лампата е идеално подходяща за окачване над маси за хранене, коридори и други жилищни пространства, тъй като създава разсеяна светлина и осветява заобикалящата я среда. Пенделът вече се предлага в бял цвят в три различни размера, а сега се пуска на пазара в черен цвят. Независимо къде ще монтирате Enigma, има версия с размер, напълно подходящ за вашето помещение и нужди от осветление.

Дизайнът е повлиян от изтънчената комбинация между грациозното използване на формите на японския дизайнер Шоичи Учияма и скандинавския минимализъм. Черният цвят допринася допълнително за тази привличаща вниманието комбинация. Кръглите и филтрирани абажури осветяват красиво помещението, когато висящата лампа е включена, а абажурите създават невероятен силует дори когато лампата не е включена.

Шоичи Учиямас е японският дизайнер, който стои зад колекцията Enigma. Той получава образованието си в института YMCA в Токио през 1972 г. и оттогава специализира в областта на продуктовия дизайн. За работата си с Louis Poulsen е получил множество международни награди за дизайн, включително IF Award и ARC.

Лампата вече е намерила домове по целия свят, а пускането на Enigma в черно дава на колекцията ъпгрейд, който увеличава привлекателността на минималистичната лампа.


PH Артишок, представен в матиран месинг и с гравюри

Скулптурният модел Artichoke - по-известен като Артишок - се пуска на пазара в красиво юбилейно издание с матиран месинг и гравиран подпис PH.

В съответствие с емблематичното си наследство този медальон се обновява естествено с течение на времето. Класическият любим дизайн остава същият - както и качеството му. Вместо да се промени дизайнът, лампата е получила нови дрехи, изработени от месинг. Поводът е 60-годишнината на емблематичната лампа на Poul Henningsen.

В продължение на шестдесет години Artichoke е забележителен елемент в датски и международни домове, офиси и обществени пространства. През 1958 г. Поул Хенингсен създава висящата лампа за ресторант Langelinie Pavillon в Копенхаген, където и до днес можете да видите оригиналните лампи. Откакто лампата е пусната на пазара, тя се смята за една от най-емблематичните и търсени лампи в света.

Поул Хенингсен живее в периода 1894-1967 г. Той е роден в Копенхаген, където учи в Техническия колеж. Така и не завършва архитектурното си образование, а започва да се занимава с традиционна функционалистка архитектура. През годините фокусът му се измества от архитектурата към осветлението, където остава до края на дните му. През 1925 г. започва дългогодишно партньорство с Луис Поулсен, по време на което разработва революционната система с три сенника. Поул Хенингсен прекарва живота си в опити да оптимизира изкуствената светлина, като използва отразяване и засенчване, за да елиминира риска от заслепяване. Той разработва и създава "добрата светлина", която служи за вдъхновение на новите дизайнери на Louis Poulsen. В днешно време PH е един от най-известните и възхитени датски дизайнери.

Юбилейното издание е с гравиран подпис на PH, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition и има уникален сериен номер. Версията от гравиран месинг ще бъде налична само за годината на 60-годишнината, а именно 2018 г., но от 2019 г. ще бъде приета в редовната колекция с гравюри.


Сензорно вътрешно и външно осветление с новата стенна лампа Flindt

В партньорство с Christian Flindt Louis Poulsen създаде нова лампа за вътрешно и външно монтиране. Тя ще бъде пусната на пазара през есента на 2018 г. заедно с други вълнуващи продукти.

Тънката елипсовидна лампа създава сензорно осветление благодарение на способността си да отразява светлината и да създава органичен светещ кръг около лампата. Светлината се излива от горната част на лампата и хвърля светлина надолу пред лампата. Същевременно тя пропуска част от светлината през горната част, за да създаде форма на полумесец на стената над лампата.

Самото осветително тяло е кръгло с вдлъбнати и изпъкнали форми - универсална форма, която придава на лампата класически и вечен вид. Това е едновременно проста и сложна монтирана лампа. Тя е двупосочна, а комбинацията от отразяване на светлината и класическия кръгъл дизайн постига перфектния баланс между сложността и семплата естетика.

Лампата е създадена за използване на закрито и на открито. Тя разчупва всички норми, когато става въпрос за осветление, и въвежда продукта в ерата на модерния продуктов дизайн, който е универсален и служи за многобройни приложения. Лампата Flindt улеснява следването на скандинавската традиция за интегриране на природата в интериорния дизайн. Лампата може да се монтира както вътре, така и навън, което може да ви помогне да създадете плавен преход между вътрешните и външните помещения на вашата къща.  

С колекцията Flindt Chistian Flindt разширява окончателно своята колекция. Той започва да работи с Louis Poulsen през 2006 г. и е създал стоящата лампа Flindt 220, педанта Flindt 220, боларда Flindt и висулката Grand. Получава образованието си в Училището по архитектура в Орхус през 2003 г. и след дипломирането си притежава собствена фирма за дизайн. Неговите свежи и смели дизайни показват, че той се чувства комфортно, опитвайки по-малко изминатия път. Освен осветителни решения Кристиан Флиндт създава мебели и в тази продуктова категория е печелил награди, включително наградата за дизайн за Bo Bedre. Той е спечелил наградата за дизайн на Bolig Magasinets за сътрудничеството си с Louis Poulsen.