Изживяване за всички сетиваИЗЖИВЯВАНЕ ЗА ВСИЧКИ СЕТИВА


Данските MENU ни поканиха да посетим техния Аудо. Бяхме готови, развълнувани и се качихме на влака в Западна Ютландия. При пристигането си в Nordhavnen и с гледката на красива, изгоряла червена сграда, ни посрещна Аудо на MENU, което е една от най-старите сгради в Nordhavnen - какво всъщност означава това Аудо, научихме през деня.

AUDO - Ab Uno Disce Omnes - From One, Learn All

Времето беше сутрешно, сиво и мрачно, но посрещането на рецепцията беше слънчев лъч и ние веднага се почувствахме добре дошли и като у дома си. В зоната за посрещане ни посрещнаха красиви, естествени и топли тонове, глъчка от гости, работещи в красивата околност, и гости, просто спрели се за чаша кафе.MENU - една семейна история

Преминахме към голямото стълбище, което по съвсем естествен начин е почти сърцето на интериорния дизайн. Дали красивите детайли или любопитството да видите повече ви привличат, може само да се гадае...

Приветствие от страна на MENU, а след това първата презентация бе открита от Йоахим Корнбек Хансен - 3-то поколение. История, чиито корени са чак до 1978 г., когато компанията всъщност е била стоманодобивна фабрика (Norup Stålfabrik). Дядото на Йоахим е работил в стоманодобивната фабрика и е бил поставен пред избора да загуби работата си - препитанието си - или да купи останките от фабриката. Дядо му ценял семейството и сигурността на постоянния доход. С горд поглед и известна доза носталгия Йоахим ни разказва, че баба му и дядо му е трябвало да заложат златен часовник, за да намерят капитал, с който да поемат стоманодобивната фабрика. Няма съмнение, че това е горда семейна история и че златният часовник, който все още е притежание на семейството, е осигурил обстановката за това приключение и много страхотни истории за приятели и роднини - а сега и споделени с нас.

Дядото, Симон Хансен, е бил преди всичко човек на финансите и се е стремял да сложи хляб на масата за семейството и да осигури бъдещето му. По онова време компанията не е имала амбиции за международно приключение.

Бащата на Йоахим, Бярне Хансен, става второто поколение на семейния бизнес и с него визията наистина се развива. С визията на Бярне започва сътрудничеството с външни дизайнери - стратегия, която продължава и до днес. В началото това, което днес познаваме като MENU, е известно предимно с по-малки аксесоари, предимно за кухнята.
MENU; име, марка, съвпадение

MENU; име, марка, съвпадение

Ако и вие като нас сте се чудили за името - и може би още повече сега, когато знаем, че всичко е започнало като фабрика за стомана, а по-късно се е превърнало в кухненски аксесоари - всъщност това е по-скоро съвпадение, отколкото нещо друго.

През 80-те и 90-те години на миналия век дизайнерът Бент Фалк е на почивка в Гърция. Той открива ламаринена табела с надпис MENU. Смята, че това е малко забавно и я донася в Дания. Още тогава MENU става част от историята, но първоначално като серия. Когато компанията променя стила и посоката си, името MENU не е напълно забравено. MENU имало приятно звучене и с малко проучване било открито, че на френски означава "подробности". Сега вече нямаше никакво съмнение! Това беше името, което щеше да определи бъдещето.

Докато седим, слушаме и нетърпеливо си водим записки, няма как да не се впечатлите и да не се влюбите в историята на MENU.

The Audo - сега и в бъдеще!

В The Audo са замислени много невероятни идеи, които напълно съответстват на ДНК-то, което MENU като марка иска да има. След страхотната история за Audo, ние бяхме пуснати на свобода и готови да изследваме сами. Впечатлени сме; той е толкова естетически красив и се чувстваш като у дома си. Всеки детайл е добре обмислен, добре преценен и в унисон с останалия интериор.

Визията ни е била да размием границите между работното място и дома. Йоахим обясни, че с Connected Spaces искат да ни предоставят ЦЯЛОСТНО изживяване и да покажат марката в нейната функция. Преминаването през продуктите на MENU трябва да бъде преживяване. Само за един час те успяха да ни позволят да изпитаме MENU. Кафето беше сервирано в кана MENU, пием от чаши MENU, седим на голям, красив модулен диван от MENU, а очите ни са привлечени от красиви лампи и аксесоари от MENU. MENU наистина ни влезе под кожата - а сме тук само от един час.

Audo предлага по нещо за всеки, независимо от причината за посещението ви.
Нуждаете се от изключително специална нощувка? Тогава резервирайте стая в хотела, закусете в кафенето, разгледайте магазина за интересни продукти, разгледайте библиотеката или я използвайте като свое работно място за деня - кафето е страхотно, атмосферата и обстановката са фантастични. С визия за създаване на "пространство", където можем да бъдем заедно и да се вдъхновяваме, няма как да не останете впечатлени, претоварени и запленени - мисията е изпълнена.

"Искаме да направим света по-добро място."
Аудо е гъвкава площадка за игра.

MENU; дизайнерска марка

С три ясни и отчетливи стойности на дизайна се определя стратегията за това как трябва да изглежда продуктът на MENU. Стратегия, която започва сериозно през 2010 г., когато MENU въвежда стила "мек минимализъм": Стил, който е топъл, мек и домашен. Топъл в цветовете, нюансите и материалите; мек в израза си; уютен по датски - където може би можем да вмъкнем нашата датска дума "hygge". С мекия минимализъм те искат да създадат дизайни, които са строги, но удобни.

Трите ценности на дизайна се описват по следния начин:
1. Чистота - докосване на мек минимализъм и проста красота
2. Clever - Добре обмислени детайли, функционални и иновативни
3. Натурално - Неутрални тонове, топли цветове, модерно, сдържано и естествено


А MENU е красиво, работи, а нюансите са топли - иска ти се да останеш седнал на големия модулен диван и е почти трудно да не се задържиш за малко.
Невероятно преживяване

Невероятно преживяване

Богати на впечатления и преживявания, ние сме готови да се приберем в хотелската си стая. Audo от MENU получава всички наши препоръки. Ако сте в Копенхаген, заповядайте и се насладете на чаша хубаво кафе.

The Audo
Århusgade 130
2150 Копенхаген
Телефон: +45 31 26 30 80

Прочетете повече за това какво предлага The Audo на техния уебсайт: theaudo.com!