Kartell - италиански дизайн от световна класа

Kartell - Повече от 70 години история на дизайна, вкоренена в културата, творчеството и най-съвременните технологии

През 1949 г. Джулио Кастели основава италианската дизайнерска компания Kartell, чиито уникални дизайни бързо се превръщат в олицетворение на признатия и тогава желан етикет за качество "Произведено в Италия". По-долу можете да научите повече за вълнуващата история на Kartell, уникалните дизайни и световноизвестните дизайнери и архитекти, които стоят зад впечатляващата поредица от известни дизайнерски икони на Kartell.
<hr><font size="+2">ИСТОРИЯ НА ДИЗАЙНА НА KARTELL</font>


ИСТОРИЯ НА ДИЗАЙНА НА KARTELL

След почти 40 години под управлението на Кастели, през 1988 г., Kartell се сменя поколението и компанията е предадена на зетя на Джулио и Анна Кастели, Клаудио Лути, който има опит в модната индустрия, по-конкретно в известната италианска модна къща - Versace. Като част от "новата" Kartell, Luti започва серия от сътрудничества с талантливи дизайнери и архитекти, като Ferruccio Laviani, Philippe Starck, Alberto Meda, Patricia Urquiola, Antonio Citterio, чиито проекти стават символ на идентичността на марката. Освен това за Kartell настъпи и нов преломен момент в използването на материали за техните продукти. Това доведе до революционния пробив през 1999 г., когато те станаха първата компания в света, която произвеждаше аксесоари за дома от поликарбонат. Оттук нататък Kartell продължава да развива и изследва темата - прозрачност - чрез различни повърхности, форми и с технологии, които дават възможност за създаване на оригинални продукти, каквито не са били създавани досега.4 емблематични евъргрийна на Kartell
Евъргрийните на Kartell представляват най-доброто от емблематичното дизайнерско наследство на Kartell. Тези вечни шедьоври съчетават функционалност с изключителна естетика и са се превърнали в емблема на съвременния дизайн. От емблематичната серия лампи Bloom до многофункционалната колекция мебели Componibili, Kartell Evergreens продължават да впечатляват със своята непреходна елегантност и иновативен подход. Тези артикули са нещо повече от предмети - те са архитектурни изяви, които обогатяват всяко пространство със своя характер и стил. По-долу ще се запознаете със селекция от световноизвестните евъргрийни на Kartell, които никога не излизат от мода!
.
<hr><font size="+2">KARTELL BLOOM</font>


KARTELL BLOOM

Лампата Bloom е легендарно произведение на дизайна, което датира от 2011 г. Bloom е създадена от талантливия италиански дизайнер Феручо Лавиани. Роден през 1960 г., Лавиани се е утвърдил като един от най-влиятелните съвременни дизайнери, където е особено известен със способността си да съчетава традиционната изработка с авангардни технологии и естетика.

Феручо Лавиани завършва архитектура в Политехническия университет в Милано, което оказва значително влияние върху подхода му към дизайна. Работата му често се характеризира с хармонично сливане на функция и форма, като създава предмети, които са не само естетически приятни, но и практични и смислени. Способността на Лавиани да създава вечни дизайни, които са актуални и желани и днес, е доказателство за неговите умения и визия. Чрез лампата Bloom и други шедьоври той продължава да оформя света на съвременния дизайн и да вдъхновява бъдещите поколения дизайнери с уникалния си талант и отдаденост на иновациите.

Bloom е история за иновация и естетическо превъзходство, тъй като Лавиани съчетава традиционни материали като полиметилметакрилат (PMMA) със съвременната LED технология, за да създаде продукт, който е не само красив, но и функционален и енергийно ефективен. Вдъхновена от естествените форми като цветя и кристали, тази лампа успя да привлече вниманието с уникалния си външен вид и зашеметяващата динамика на светлината.

Една от най-привлекателните характеристики на Bloom е способността ѝ да създава атмосфера на елегантност и изтънченост във всяка стая. Органичната форма и меката, разсеяна светлина създават успокояващ ефект, който я прави идеална както за частни домове, така и за търговски помещения, като ресторанти и хотели.
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ ЛАМПИ BLOOM ТУК
<hr><font size="+2">KARTELL COMPONIBILI</font>


KARTELL COMPONIBILI

Componibili е още една от най-емблематичните колекции мебели на Kartell и има интересна история. Първоначално дизайнът е създаден от визионерката италианска дизайнерка Анна Кастели Ферири през 1969 г. и оттогава запазва статута си на вечен шедьовър на мебелния дизайн.

Анна Кастели Фериери е пионер в своята област и е една от първите жени дизайнери, които получават международно признание. Нейната визия за Componibili е била да създаде многофункционална мебел, която да може да се адаптира към различни пространства и нужди. Резултатът е мебел, която е не само красива, но и практична и многофункционална.

Дизайнът на Componibili се характеризира с прости и изчистени линии, които се вписват идеално в повечето тенденции в интериорния дизайн. Изработена от трайна пластмаса, а отскоро и от биоразградим материал, мебелта се предлага в редица красиви цветове и различни размери, което ви позволява да създавате различни съзвездия и да я адаптирате към интериорния си дизайн.

Една от най-любопитните характеристики на Componibili е нейната гъвкавост и използваемост. Тя може да се използва като шкаф за съхранение, странична маса, нощно шкафче или дори като малък скулптурен акцент в стаята - единственото ограничение е вашето въображение.

Componibili продължава да бъде търсена и днес заради своя непреходен дизайн, функционалност и способността си да придава фина елегантност и практичност на всеки интериор. Това е мебел, която не само изпълнява практическото си предназначение, но и придава характер и чар на всяко помещение, в което е поставена.
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ МЕБЕЛИ COMPONIBILI ТУК
<hr><font size="+2">ЛАМПА KARTELL FL/Y</font>


ЛАМПА KARTELL FL/Y

FL/Y също е емблематична дизайнерска лампа, създадена от талантливия Феручо Лавиани за Kartell. Историята на FL/Y датира от 2002 г., когато е представена като част от новаторската колекция съвременно осветление на Kartell. Името FL/Y е заигравка с думата "fly" (летя) и това е отразено в светлината и плаващия вид на лампата.

Лавиани е успял да създаде лампа, която е едновременно семпла и изтънчена, но все пак успява да привлече вниманието на хората със своя смел и непреходен дизайн. Отличителната форма на FL/Y, наподобяваща обърната купа или плаващо НЛО, добавя уникален и футуристичен щрих към всяка стая.

Едно от най-забележителните качества на FL/Y е нейната универсалност, тъй като лампата се предлага в множество цветове и размери, което я прави подходяща за всеки стил на интериорния дизайн. В допълнение към естетическата си привлекателност FL/Y е и изключително практична, като разпространява равномерна и приятна светлина, която създава уютна и привлекателна атмосфера във всяка стая. С FL/Y получавате и декоративен дизайнерски елемент, който се откроява и привлича вниманието и възхищението на вашите гости.

Неостаряващият дизайн и гъвкавостта на FL/Y го правят популярен избор както сред любителите на дизайна, така и сред обикновените потребители, и той продължава да бъде актуален в съвременните тенденции на модерния интериорен дизайн и остава един от най-желаните и емблематични дизайни на Kartell.
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ ЛАМПИ FL/Y ТУК
<hr><font size="+2">KARTELL BOURGIE</font>


KARTELL BOURGIE

Bourgie е още една от най-емблематичните дизайнерски лампи на Kartell и също е създадена от талантливия Феручо Лавиани, който стои и зад FL/Y и Bloom. Лампата е представена за първи път през 2004 г. и оттогава е придобила култов статус сред любителите на дизайна по целия свят.

Историята на Bourgie отразява смесица от традиции и иновации. Името на лампата е почит към традиционното и аристократичното, а дизайнът ѝ е модерна интерпретация на пищната елегантност на бароковия стил. Със своите детайлни форми и прозрачен материал Bourgie създава привлекателно визуално изживяване, което привлича погледа и придава луксозно усещане на стаята.

Една от най-уникалните характеристики на Bourgie е нейната регулируема височина, която ви позволява да персонализирате лампата според вашите специфични нужди и предпочитания. Това я прави идеална като настолна лампа както за работа, така и за развлечение. Освен това Bourgie се предлага в множество цветове и материали, което ви позволява да изберете идеалния вариант, който да съответства на вашия интериорен дизайн.

Неподвластният на времето и грандиозен дизайн на Bourgie го превръща във впечатляващ централен елемент във всяка среда, където той е колкото декоративен, толкова и практичен. Тя продължава да бъде желана част от дизайна сред любителите на лампи и интериорните дизайнери, които оценяват нейната естетика и функционалност.
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ ЛАМПИ НА BOURGIE ТУК4 изключителни новости на Kartell
Ако търсите нещо ново за вашия интериор с иновативен дизайн и модерна естетика, то потопете се в последните революционни новости на Kartell по-долу. От прозрачни мебели, които създават илюзията за лекота, до уникални произведения на емблематични дизайнери - Kartell продължава да впечатлява със своите уникални и стилни творения. Изследвайте този вълнуващ свят на дизайна и открийте какво прави тези новости толкова уникални и вдъхновяващи.
.
<hr><font size="+2">НАСТОЛНА ЛАМПА KABUKI</font>


НАСТОЛНА ЛАМПА KABUKI

Настолните лампи Mini Kabuki на Kartell са празник на иновациите и естетиката, като съчетават функционалност с уникален и очарователен дизайн. Тези лампи не са просто осветителни тела, а естетически изразители, които придават характер и индивидуалност на всяка стая. Дизайнерът, който стои зад тази забележителна серия, е Феручо Лавиани, който стои зад много от дизайнерските икони на Kartell.

Уникалният дизайн на настолните лампи Mini Kabuki се характеризира с деликатни и смели силуети. Лавиани е успял да създаде красиво взаимодействие между скулптурното и функционалното, като е използвал усъвършенствани производствени методи и висококачествени материали. Куполният абажур на лампата е изработен от прозрачен термопластичен полимерен материал, който създава илюзията за лекота и елегантност. Тази прозрачност също така създава дифузно осветление, което се разпространява меко и равномерно в цялата стая, създавайки приятна атмосфера.

В допълнение към впечатляващата си естетика настолните лампи Mini Kabuki имат и редица уникални характеристики, които допринасят за тяхната функционалност и използваемост. Компактният им размер ги прави подходящи както за големи, така и за малки пространства, а гъвкавостта им ги прави подходящи за различни приложения - от това да служат за атмосферно осветление на нощно шкафче до това да действат като декоративен елемент на етажерка или странична масичка.

Като цяло серията Kabuki, състояща се от настолни лампи, висулки и подови лампи, е пример за осветително решение, което успява да обедини форма и функция по красив и привлекателен начин. Уникалният им дизайн, съчетан с възможностите за персонализиране и уникалните им характеристики, ги прави популярен избор за тези, които искат да добавят нотка елегантност и индивидуалност към своя дом или работно място.
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ ЛАМПИ KABUKI ТУК
<hr><font size="+2">МЕДАЛЬОН KHAN</font>


МЕДАЛЬОН KHAN

Висящите осветителни тела Khan на Kartell представляват съчетание от авангарден дизайн и функционалност, което предизвиква конвенциите в света на осветлението. Тези лампи не са просто източници на светлина - те са произведения на изкуството, създадени от талантливия дизайнер Филип Старк, известен със своите иновативни и непреходни дизайни.

Уникалният дизайн на висящите лампи Khan се характеризира с геометрични форми и изчистени линии, които създават модерна и елегантна визия. Старк е успял да създаде лампа, която е едновременно семпла и привличаща погледа, което я превръща в забележителен елемент във всяка стая. Тънката, цилиндрична форма на лампата сама по себе си е произведение на изкуството, което придава елегантност на всеки интериор.

Висулките Khan отдават почит на пищната красота на полилеите, които са украсявали дворците през XVIII век, но претърпяват модернизация в забележителен дизайн. Тези лампи съчетават традиционни елементи с модерен привкус, което ги прави универсално допълнение към всеки интериор.

Уникалният дизайн на висулките Khan привлича погледа с разпознаваемата структура на полилея, която е минималистична и обтекаема. Формата и елегантността на традиционния полилей са запазени, но той е трансформиран в модерна висяща лампа, която е подходяща както за класически, така и за съвременни стилове на интериорния дизайн.

Висулките хан не са просто осветителни тела, те са и произведения на изкуството, които могат да придадат чар и индивидуалност на всеки интериорен дизайн. Като цяло висящите лампи Khan са пример за осветително решение, което успява да съчетае естетика, функционалност и иновация по уникален начин.
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ ВИСУЛКИ НА KHAN ТУК
<hr><font size="+2">MINI GEEN-A</font>


MINI GEEN-A

Настолните лампи Mini Geen-A на Kartell са не само източник на светлина, но и символ на иновация и стил. Зад този забележителен дизайн стои прочутият дизайнер Филип Старк, известен с визионерските си проекти и умението си да съчетава естетиката с функционалността.

Историята зад настолните лампи Mini Geen-A е приказка за красота и елегантност, които вървят ръка за ръка с технологичния напредък. Старк е успял да създаде колекция от осветителни тела, която не само задоволява основните нужди от осветление, но и добавя изтънчен щрих към стаята. Вдъхновени от класическия дизайн и модерната естетика, настолните лампи Mini Geen-A са красив пример за непреходно очарование.

Mini Geen-A имат компактен размер, който ги прави подходящи за всяко пространство, независимо дали става въпрос за нощно шкафче, странична масичка или като декоративен акцент върху етажерка. Мекото и равномерно осветление на настолните лампи създава приятна атмосфера, идеална за релаксация или четене, а семплият им, но елегантен дизайн добавя изискано докосване към всеки интериор. Така че защо да не добавите естетически щрих към дома си с тези уникални настолни лампи от Kartell?
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ НАСТОЛНИ ЛАМПИ MINI GEEN-A ТУК
<hr><font size="+2">TRULLO STORAGE</font>


TRULLO STORAGE

Проектиран от Фабио Новембре за Kartell, Trullo Storage е единствен по рода си буркан за съхранение, който съчетава функционалност с уникален и привличащ вниманието дизайн. Наречен на традиционните италиански къщи Trulli, характеризиращи се с конични покриви и кръгли форми, Trullo Storage е модерна интерпретация на това архитектурно наследство.

Със своя смел и футуристичен вид Trullo Storage се откроява като забележителна част от всеки интериор. Бурканът е изработен от здрав пластмасов материал, който придава лекота и елегантност на пространството.

Фабио Новембре е успял да създаде дизайн, който е колкото декоративен, толкова и функционален във вашия интериор. Trullo е не само практично решение за съхранение, но и произведение на изкуството, което придава индивидуалност и чар на всяко помещение. Със своя уникален външен вид и интелигентен дизайн хранилището Trullo е идеален избор за тези, които искат да добавят нотка стил в своя дом или офис.
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ СКЛАДОВЕ ЗА ТРУЛО ТУК4 гъвкави лампи Kartell To-Go
Открийте революционните лампи To-Go на Kartell - перфектната среща между функционалност и стил. Тези преносими лампи са създадени, за да ви придружават, където и да отидете, като внасят светлина и елегантност във всеки случай. Със своя иновативен дизайн и гъвкавост те ви позволяват да създавате настроение и атмосфера, където и да се намирате. Така че, ако цените добре осветено кътче в дома си или искате да създадете интимна атмосфера на открита тераса, тези преносими лампи са идеалният избор.
<hr><font size="+2">BATTERY</font>


BATTERY

Настолната лампа Battery от Kartell е емблематично дизайнерско решение, което съчетава функционалност и естетика по уникален начин. Подобно на много други проекти на Kartell, лампата е създадена от талантливия Феручо Лавиани. И при тази настолна лампа Лавиани е успял да създаде непреходен дизайн, който се вписва идеално във всички видове интериорни стилове.

Едно от основните предимства на настолната лампа Battery е нейната безжична функция. Това ви позволява да поставите лампата навсякъде в дома си, без да се притеснявате за кабели или контакти. Вградената технология на акумулаторна батерия ви осигурява така необходимата гъвкавост и свобода на движение, което е идеално за използване както на закрито, така и на открито.

Дизайнът на настолната лампа Battery е перфектен баланс между прости линии и меки извивки, което придава на лампата елегантен и модерен вид. Прозрачният абажур създава красив светлинен ефект, който разпространява мека и приятна светлина в помещението, което прави лампата подходяща както за атмосферно осветление, така и за функционално осветление на задачи.

Като цяло настолната лампа Battery е пример за успешно съчетание на форма и функция. Със своя иновативен дизайн и практичност тя предлага едновременно стил и лекота на използване, което я прави популярен избор сред любителите на дизайна по целия свят.
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ НАСТОЛНИ ЛАМПИ С БАТЕРИИ ТУК
<hr><font size="+2">GOODNIGHT BATTERY</font>


GOODNIGHT BATTERY

Настолната лампа Goodnight Battery е забележително дизайнерско решение, което съчетава елегантност и функционалност по уникален начин. Тази уникална лампа също е създадена от дизайнера визионер Феручо Лавиани, който е известен с таланта си в областта на дизайна на осветителни тела и умението си да съчетава традиционната изработка със съвременните иновации.

Едно от най-забележителните предимства на настолната лампа Goodnight Battery е нейната способност да имитира светлината на свещи. Със своята мека и топла светлина тя създава уютна атмосфера и добавя нотка романтика във всяка стая. Това я прави идеална като нощна лампа или за създаване на настроение по време на вечеря или романтични моменти.

Дизайнът на настолната лампа Goodnight Battery е истинска почит към вечната елегантност. Деликатният силует и прозрачният материал създават илюзията за плаваща светлина, която придава фина елегантност и чар на помещението. Със своята акумулаторна батерия лампата добавя и допълнително измерение на удобство, тъй като може да се използва навсякъде без нужда от кабели или контакти.

Като цяло настолната лампа Goodnight Battery демонстрира възвишен съюз между естетика и функционалност. Топлата й светлина и изисканият й външен вид придават аура на лукс и стил на всяка стая, което я прави незаменим елемент във всеки интериор.
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ НАСТОЛНИ ЛАМПИ С БАТЕРИИ GOODNIGHT ТУК
<hr><font size="+2">LANTERN</font>


LANTERN

Настолната лампа Lantern е уникално дизайнерско решение, което вдъхва живот на традиционните фенери с модерен привкус. Създаден от дизайнера визионер Фабио Новембре, Lantern е емблематичен израз на елегантност и функционалност.

Едно от най-забележителните предимства на настолната лампа Lantern е способността ѝ да пресъздава топлата и уютна атмосфера на традиционния фенер. Със своята мека и приглушена светлина тя създава приветлива атмосфера, която е идеална както за използване на закрито, така и на открито. Преносимият ѝ дизайн и акумулаторната ѝ батерия също я правят изключително практична и гъвкава навсякъде в дома.

Дизайнът на настолната лампа "Фенер" съчетава по възвишен начин традиционната изработка със съвременната естетика. Елегантният ѝ силует и използването на прозрачен материал създават илюзия за светлина на свещ, която добавя нотка класически чар в стаята.
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ ПРЕНОСИМИ НАСТОЛНИ ЛАМПИ ЗА ФЕНЕРИ ТУК
<hr><font size="+2">SPACE</font>


SPACE

Настолната лампа Space Outdoor е впечатляващ пример за новаторски дизайн на открито, който съчетава по впечатляващ начин функционалността с естетиката. Създадена от талантливия дизайнер Джаспър Морисън, Space Outdoor представлява елегантно решение за външно осветление.

Едно от най-забележителните предимства на настолната лампа Space Outdoor е нейната гъвкавост, тъй като тя може да бъде позиционирана точно според вашите нужди, което ви дава уникалната възможност да адаптирате осветлението си във всяка външна среда. Освен това лампата е изработена от издръжливи материали, което гарантира дълготрайното ѝ функциониране при различни метеорологични условия.

Дизайнът на настолната лампа Space Outdoor е перфектно съчетание на функционалност и семпла елегантност с футуристичен привкус, който придава допълнителна острота и характер на вашите открити пространства. Нейната сдържана естетика и гъвкавост я правят идеален избор за всякакви помещения - от вътрешни дворове и градини до балкони и открити трапезарии.
НАМЕРЕТЕ ВСИЧКИ НАСТОЛНИ ЛАМПИ ЗА ОТКРИТО SPACE ТУК