Piet Hein Лампи

Лампите Piet Hein не са просто осветителни тела, а архитектурни произведения на изкуството, които съчетават естетика и функционалност по уникален начин. Името Piet Hein е свързано с наследство от иновации и елегантност и това е ясно отразено във всяка лампа, която носи неговото име. Независимо дали става въпрос за настолна лампа или висулка Piet Hein, всеки продукт излъчва непреходна красота и изключително внимание към детайла. Със своя уникален дизайн и изключителна изработка лампите Piet Hein са обогатяващо допълнение към всеки интериорен дизайн, като повишават както атмосферата на помещението, така и естетическата му привлекателност - общо взето, датски дизайн в най-добрата му светлина!
SuperEgg 150 P Бяло - Piet Hein
В наличност сега
SuperEgg 200 P Бяло - Piet Hein
В наличност сега
Абажур за Super 215 - Piet Hein
Очаква се в: 3 - 5 дни
RA 250 P Черно - Piet Hein
Очаква се в: 3 - 5 дни
RA 250 P Хром - Piet Hein
Очаква се в: 3 - 5 дни
RA 250 P Бяло - Piet Hein
Очаква се в: 3 - 5 дни
SuperEgg 200 P Черно - Piet Hein
Очаква се в: 3 - 5 дни
Покажи 36 от 39 продукти

Лампите Piet Hein - емблематично съчетание на форма и функция


Лампите Piet Hein се предлагат в различни форми и размери, но всички те имат една и съща основна характеристика - създадени са, за да създават комфортна и привлекателна светлинна среда. Сред най-популярните дизайни са настолните лампи и висящите лампи Piet Hein, които придават изтънчен вид на всеки интериор с елегантния си силует и меката си светлина.

Пиет Хайн - полиисторик и майстор на дизайна


Пиет Хайн, датски полиисторик, е известен с блестящия си ум и дълбокото си вникване в дизайна. Той е бил майстор в съчетаването на математиката и естетиката и тази изтънчена чувствителност е отразена във всяка лампа, която носи неговото име.

Прочутият датски дизайнер е бил не само създател на изкуството на осветлението, но и забележителна фигура в редица творчески дисциплини. Роден в Дания през 1905 г., Пиет Хайн е визионер, който с лекота се движи между математиката, философията, поезията и дизайна. Неговият гений не се ограничава само в една сфера; той е полиисторик, чийто принос варира от изобретяването на легендарната игрална форма "Sifka" до разработването на известната поетична форма Grook.

Философията на дизайна на Пиет Хайн е дълбоко вкоренена в търсенето на хармония и баланс, вдъхновена от интереса му към математиката и геометрията. Той стои в основата на конструирането на "суперлипсата" - форма, която е междинна между кръг и правоъгълник и която по-късно става ключов елемент в много от неговите проекти, включително и в лампите му. За първи път Пиет Хайн използва "суперелипсата" за Sergels Torv в Стокхолм през 1959 г. През следващите години той се заиграва с други приложения на тази хармонична фигура. Сред тях са суперелипси, спортни арени, подноси, текстил и много други вълнуващи неща. Основната форма е толкова устойчива на разрухата на времето, че ни остава дизайн, който е над капризите на модата и е безразличен към тенденциите и миналогодишните модели.

Подходът му към дизайна е не само естетически, но и функционален. Той вярваше в съчетаването на красотата с полезността, което намира отражение в неговите лампи, които са не само визуално привлекателни, но и практични и ефективни източници на светлина. Умението на Пиет Хайн да интегрира математическите принципи и естетическите ценности доведе до непреходни дизайни, които продължават да впечатляват и вдъхновяват и днес.

Чрез лампите Piet Hein духът му продължава да живее като паметник на неговия талант и новаторство. Неговите проекти, сред които емблематични произведения като висулката Sinus, висулката Super, висулката Super egg и настолната лампа RA, продължават да се радват на признание заради своята красота, функционалност и естетическа привлекателност. Наследството на Пиет Хайн като един от най-значимите дизайнери на XX век остава незаличимо, а приносът му към изкуството и науката ще се помни десетилетия напред.

Настолна лампа RA - проява на изтънченост


Сред колекцията лампи на Piet Hein е елегантната настолна лампа RA. Със своя минималистичен дизайн и фини детайли тази настолна лампа излъчва възвишена елегантност, която е трудно да бъде пропусната. Настолната лампа RA не е просто функционален предмет; тя е произведение на изкуството, което усъвършенства всяка стая с меката си и приятна светлина и уникалната си естетика.

Пиет Хайн пендели - революция в осветлението


Сред лампите на Piet Hein откриваме и селекция от впечатляващи пендели, които включват емблематични дизайни като пендела Sinus, пендела Super и пендела Super egg. Тези висулки не са просто източници на осветление, а сами по себе си са уникални елементи на интериорния дизайн, които придават характер и стил на всяко помещение. Висулката Sinus е шедьовър на балансирания дизайн, в който форма и функция се съчетават хармонично. Извитата форма и меката светлина създават приятна атмосфера, идеална както за частни домове, така и за обществени пространства. Пенделът Super се характеризира с елегантен и изчистен дизайн, който се простира от тавана с почти плаваща лекота. Минималистичната му естетика и ярката светлина го правят популярен избор в модерния интериорен дизайн. Пенделът Super Egg е емблематична лампа на Piet Hein, която съчетава органична форма с изключително качество на светлината. Скулптурната висулка с форма на яйце създава меко и комфортно осветление, което придава топлина и елегантност на всяко помещение.

Със своите елегантни форми, новаторски дизайн и изключително качество на светлината, пендантите Piet Hein са поставили нов стандарт в осветлението и продължават да вдъхновяват и вълнуват дизайнерите и любителите на осветлението по целия свят.

Можете да посетите и уебсайта на Piet Hein тук
Споделете снимките си с @lampemesteren
Вдъхновете се и се оставете да бъдете вдъхновени от един уникален дом в друг. Маркирайте снимките си с #yesLampemesteren и може би ще видите своя дом тук!